DİYARBAKIR / YENİŞEHİR - Diyarbakır Spor Lisesi

....
FABRİKA MAH. 816. SK. DIYARBAKIR SPOR LISESI BLOK NO: 2H YENİŞEHİR / DİYARBAKIR
Vizyon
Dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişimi kendisine kriter olarak almış, evrensel alana ayak uydururken kendi değerlerinden ödün vermeyen, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, alanında en iyi olacak sporcuları dünya sporuna kazandırmayı hedefleyen, sporun takım çalışması gerektirdiğinin bilincinde olup diğer spor kurum ve kuruluşları ile işbirliği içinde çalışan dünya standartlarında bir kurum olabilmektir.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına sıkı sıkıya bağlı, her şeyden önce vatan, millet, bağımsızlık bayrak gibi kavramların anlamını özümsemiş, tüm statülerinden önce “doğru insan” olmayı kendine amaç edinmiş, topluma örnek davranışlar sergileyen, “sporcu” olmanın gerektirdiği davranış şekilleri ve sorumluluğunun farkında, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, eğitim yolunda temelde “öğrenme”yi öğrenmeyi hedeflemiş, dünyanın her neresinde olursa olsun Türk toplumunu layığıyla temsil edebilecek, sosyal, zeki, çevik ve ahlaklı bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
17-18 Mayısta Trabzon´ da düzenlenen ´Türkiye Yıldızlar Atletizm Şampiyonası´ nda Öğrencimiz Yeter ARSLAN 24:56.16´ lık derecesi ile Türkiye Rekoru kırmıştır. İTALYA´DA YAPILAN DÜNYA YILDIZLAR DAĞ KOŞUSU ŞAMPİYONASINDA ÖĞRENCİMİZ ŞİRİN KARABAL DÜNYA 3.SÜ OLMUŞTUR.
Doğal Gaz
Ulaşım
Fabrika Mahallesi Elazığ Caddesi Süleyman Demirel Eğitim Kampüsü.Yeni Eğitim Araştırma Hastanesi otobüs ve dolmuşları Süleyman Demirel kampüsünün önünden geçmektedir.
Yenişehir-DİYARBAKIR
İl Merkez
Her yıl Komisyon Tarafından Belirlenip Başvuru kılavuzunda yayınlanmaktadır.
Okul sporları ilgili birçok branşta takımlarımız bulunmaktadır.
2021 yılı 4006 tübitak bilim fuarı